miercuri, 30 iulie 2014

Dor de tine

  Știi, nu reușesc să mi te prind de suflet, sau să te leg cumva de mine. Nu pentru a te ține mereu lângă mine, ci pentru a fi sigur că ai se te întorci de câte ori pleci. Mi-e teamă că într-o zi ai să rătăcești drumul sau pur și simplu vei dori să nu te mai întorci. 
Cât îmi ești aproape, fericirea mea este întreagă. Când pleci, locul tău este ocupat de Teamă, teama de a nu rămâne gol. 
  Știi de ce se teme? A avut dintotdeauna forma ta. Nu a reușit să se adapteze niciunei alte forme, nici mai mare, nici mai mică. Are pereții rigizi, nu flexibili. Dacă tu pleci, nimeni nu-l va mai putea umple în întregime.

„10”

Postfață „10”

                Tu ai greșit ? Da, sigur că ai greșit.
Nu numai tu, și eu, si ea, și ei... Cu toții am greșit. Am greșit de la simplu (vărsatul cafelei pe tastatura colegului, spartul bibeloului bunicii, sau ce clișeu vrei tu) până la complex, până la oribil. I-ai rănit pe cei care te iubesc și pe care îi iubești, fie ei iubite/iubiți, părinți, prieteni dragi, rubedenii, animale de companie, și așa mai departe. Iar atunci când îi rânești pe cei iubiți te rânești pe tine, când îi trădezi ți-o faci ție, când îi dezamăgești... Rănile pe care ni le facem singuri sunt mai adânci decât cele pe care ni le fac alții, iar rănile făcute de alții ne fac sa ne adâncim propriile răni: e vina mea că am fost înșelat, n-am oferit destul; e vina mea că am fost trădat, n-am fost suficient; e vina mea că am fost părăsit, n-am iubit destul.
Ceea ce ne spune sufletul despre propriile răni este contra-intuitiv: de cele mai multe ori suntem părăsiți pentru că iubim prea mult, pentru că suntem “prea” devotați, pentru că oferim totul fără sa cerem nimic înapoi...
Dar, sa facem un exercițiu: sa revizitam rănile. Ele sunt 10 la număr. Prin exercițiul făcut mai sus, am stabilit ca vina ne aparține, am comis “crima”.

       “- Gândești ca o varză!
       Îmi răsună în minte vocea profesoarei de română.”


Deci, să rănești pe cineva e foarte ușor si de cele mai multe ori gratuit, poate chiar involuntar. Profesorii sunt pentru noi niște mentori, fie că vor fie că nu, fie că se pricep sau ba. Poate le urmam exemplul și devenim profesori ca să inspiram la rândul nostru, sau poate fugim de exemplul lor negativ și facem cu totul și cu totul altceva (macaragiu e primul exemplu care-mi trece prin cap). Sau poate suntem încăpățânați, cine știe? Astfel de decizii sunt luate, cred, cu sufletul – facem ceea ce credem că e bine, dar oare poți fi vreodată sigur? Nu, alegi cu sufletul și îți muști buza, sperând că e alegerea “bună”, că totul o să fie bine, că o să fim fericiți. Apoi fierul încins vine și arde locul, sfârâie și cicatrizează rana in același timp, n-o lasă deschisă, iar pe corp ne rămân cicatrice daca avem noroc, sau răni dacă nu.
Ce este fericirea? La un moment dat ajunge să nu mai conteze, suntem ca pânzele unei corăbii pe o mare fără vânt si fără valuri. Suntem toropiți de căldura soarelui și răcoriți de luna mare și rece. Suntem asurziți de liniște iar șirul zilelor si nopților începe să se rupă, visăm la zgomotul furtunii și la nesperatul vânt care nu mai vine, realitatea ni se pare vis și visul realitate, visăm cu speranță si ne trezim uscați de soare sau împietriți de frigul nopții... Nu se întâmplă nimic. Suntem doar noi, cu cicatricele/rănile adunate și cu tot timpul din lume. Și așa, mai devreme sau mai târziu, le revizitam. Retrăim focul lor, ne lăsăm mistuiți – asta ne este pedeapsa. Suntem siguri că moartea va veni, si paradoxal ne dăm seama că am știut asta de la început. Uităm de noi, de ei, de zile și de nopți, de moarte, de soare, de vânt, de luna, de tot! Cu adevărat nimic nu mai contează, închidem ochii și ne lăsăm purtați de ceea ce o sa vina...
Așa ajungem să ne lăsăm involuntar purtați ca pânzele unei corăbii care se umflă de vânt, ca pupa împinsă de valuri. Așa ne ispășim pedeapsa. De-abia atunci ne dăm seama că fericirea pe care ne-am   dorit-o a fost falsă și iluzorie, o proiecție mincinoasă a mintii de care suntem acum liberi. șăîâț
                Astfel, personajul principal, Scriitorul, a încetat să mai caute răspunsul. Zilele trec pentru el         într-un șir anapoda și nesfârșit, una dintr-alta și mai fără sens decât cealaltă. Forțat să scrie de un chip invizibil, povestirile încep să curgă greu, una, două... și așa mai departe. Le scrie cu grabă, așteptând clipa nesperată a evadării. Paradoxal, cu cât se afundă mai mult in povești, își dă seama că nu are scăpare și că temnița îi este, de fapt, casă.
                Putem sa fugim, dar niciodată din noi.
                Cătălin Popescu


.



marți, 29 iulie 2014

Crește-mi aripi...


  Crește-mi aripi, sădește-mi în suflet Libertatea și spune-mi că pot pleca oricând! Oricând... cu jumătate din sufletul tău. 

  Mă întreb, oare mi-ar îngreuna zborul sau mă va ajuta să mă ridic mai iute în văzduh? 
  Și am zburat! 
 Mă simțeam un punct mărunt în marea aceea albastră de cer, un punct mărunt dar suficient de puternic să o străbată. Nu știu cât am zburat, dar brusc m-am oprit. Ceva mă ținea strâns de o aripă și mă trăgea înapoi. Nu erai tu, nici jumătatea aceea de suflet care zbura cu mine, era un Dor cumplit, Dor de tine...

joi, 24 iulie 2014

Cum m-aș îmbolnăvi de nesimțire...

  Îi țin ușa să intre, trece ca o furtună pe lângă mine, îmi aruncă o privire încruntată de parcă îi stau în drum și trece mai departe. Buzele îi rămân lipite într-o grimasă. Aaa, nu, nu doream un „mulțumesc”, dar mi-ar fi prins bine.
  Mă ridic de pe scaun și i-l ofer. Se așează de parcă ar fi stăpâna locului și își vede de conversația telefonică. Nu, nu aștept nimic.
 Dau „bună ziua” cu un zâmbet larg. Nu mi se răspunde. Trec mai departe. 
  Am nevoie de ajutor, am oferit și eu la rândul meu și mi se pare firesc să cer. Nu ca răsplată, dar cred că meritam. Nu, nu se poate!
  Ofer sinceritate, primesc minciună. Ofer fidelitate, primesc trădare. Ofer zâmbete, primesc încruntări. 
  Nu ofer nimic. Poate așa nu mai risc să primesc lucruri pe care nu le doresc. Primesc înjurături și uitături piezișe pentru egoismul și nepăsarea de care dau dovadă. 
  Uite așa m-aș îmbolnăvi de nesimțire... să nu-mi mai pese!

vineri, 18 iulie 2014

Cât timp trăiești?

  Cât din cele 24 de ore ale unei zile trăiești? O oră? Două? Cinci? Toate cele 24?

  Nu se întrebase niciodată asta. I se părea suficient că, vie fiind, trăiește. Și bătăile de inimă, durerea, fericirea, dezamăgirea, iubirea, toate trăirile astea omenești, o făceau să se simtă vie.
  -Dacă trăiesc? Da, trăiesc, atâta timp cât respir.
  Se trezea dimineața și așeza ibricul de cafea pe aragaz în timp ce se afla încă în brațele somnului. Nu își amintea toate detaliile, dar cu siguranță nu erau necesare. Se trezea sorbind o gură de cafea când ceașca era aproape goală. Când o terminase? Nu avea importanță. Fie pleca la muncă, fie stătea acasă cuibărită într-un fotoliu, schimbând programele TV sau ieșea în oraș cu prietenele. Nu își amintea mare lucru, doar constata cu surprindere că prima jumătate a zilei trecuse pe nesimțite. Restul trecea parcă și mai iute, iar dacă nu ar fi văzut lumina zilei devorată de întunericul nopții, cu siguranță nu și-ar fi dat seama că a mai trecut o zi. 
  -Trăiești?
  -Da, trăiesc! mă privi surprinsă. Nu înțeleg de ce mă tot întrebi asta. Uite, respir, inima îmi bate, pielea este caldă și moale... Vorbesc, gândesc, trăiesc...
  -Hai să facem un exercițiu. Închide ochii și fotografiază fiecare moment al zilei de ieri. Așează fotografiile în ordine și privește-le!
   A tăcut pentru o clipă ținând ochii închiși. Îmi dădeam seama după expresia încruntată că ceva nu este tocmai în regulă.
   -Cum e?
   -Puține fotografii, chiar nu îmi dau seama ce se întâmplă. A fost o zi destul de agitată iar eu am doar patru fotografii: o ceașcă de cafea, biroul meu plin cu dosare, o altă ceașcă de cafea alături de o colegă, lenjeria de pat nouă în care m-am scufundat înainte de somn. Restul parcă fuge, e în continuă mișcare, nu reușesc să prind o imagine clară. Parcă doar în cele patru momente sunt... vie. Sună ciudat, dar asta este senzația. Ce se întâmplă în rest?
  -Nimic. Respiri, îți bate inima și ai pielea caldă și moale...

joi, 17 iulie 2014

Tic-Tac

  Zgomote, voci străine sau cunoscute, păsări, vânt, gânduri... Fiecare își spune păsurile pe vocea lui. Unii țipă, urlă, alții vorbesc domol, șoptit, șuieră. Trebuie să spună! O poveste, o dorință, un gând, o speranță. Orice.
  Primele zgomote pe care le alung, sunt cele ale civilizației, mașini, alarme, uși care se deschid și se închid, claxoane, televizor. Uneori îmi pare că tocmai aceste sunete ne sălbăticesc. Nu este liniște. Vântul se strecoară încet printre crengile copacilor și se oprește mirat în dreptul ferestrei. A tăcut și el.
  Au mai rămas câteva gânduri. Le prind și le lipeste peste buze semnul tăcerii. ar trebui să fie liniște, dar nu e. De undeva de aproape se aude un sunet ritmic: tic-tac, tic-tac... Curios, inima este singurul organ care produce sunete. Ea este viața! Și viața nu este mută!

luni, 14 iulie 2014

NU!

  Nu vreau să-mi fii mormânt, nu vreau să-mi îngrop în tine toate dezamăgirile și frustrările și neîmplinirile. Apoi să încerc să uit de ele în timp ce tu le ascunzi mai adânc în tine, le simți cum se descompun și cum se infiltrează încetul cu încetul în sufletul tău.
  Vreau să-mi fii bucată de pământ fertil pe care să-mi semăn visele, dorințele, speranțele și împreună să le privim cum încolțesc și cresc, înfloresc și fructifică...

O, mamă...

  O, mamă... Ce dulce trebuie să-ți fi fost laptele al cărui gust acum l-am uitat... Atât de dulce încât să mă facă să îmi doresc cu disperare să trăiesc, să cresc, să cunosc lumea...
  Dar cu cât am crescut, gustul lui s-a schimbat. Fiecare om pe care l-am întâlnit, a picurat în el câte ceva. Unii o boabă de miere, alții un strop de pelin, zeamă de fruct necopt, apă limpede de izvor sau de mare sărată.
  Uneori uit ce gust avea laptele tău și mă întreb ce anume mă face să îmi doresc atât de mult lumea asta? Caut, caut, caut! Caut gustul laptelui tău de la început! Dacă l-am găsit odată, îl voi regăsi!

Orgoliu și atât!

  Zi de zi trăiesc printre oameni cărora nu le pasă. Mă învârt în jurul lor și încerc să mă prefac asemeni lor, că nu îmi pasă. Probabil este exact ceea ce fac și ei, pretind că nu le pasă în timp ce sufletul li se macină încetul cu încetul, asemeni stâncii răsărite pe malul unei mări. 
  Încerc să îmi găsesc liniștea în tot acest haos, să mă conving singur că așa trebuie să fie, că trebuie să mă adaptez. Mă simt ca un dinozaur scăpat din pădurile dese, căutându-și hrana printre zgârie nori. Nu, nu aici este liniștea mea! Mă mint singur și e un consum de energie inutil. Energie... Mă alimentez sănătos, iau vitamine, fac sport, totuși mă simt epuizat. Am rătăcit sursa aceea perfectă de energie interioară, izvorul meu personal. Și parcă acum consum mai multă decât înainte, nu îmi dau seama de ce, nu mi-am făcut niciun upgrade, poate doar la vârstă.
  Nu-mi pasă! 
  Cred că tocmai nepăsarea asta ne înrăiește, ne imprimă comportamentul de animale turbate, gata oricând să se repeadă, să atace. De ce? Pentru ce? Pentru că celorlați nu le pasă! Dar nici mie nu-mi pasă, tocmai pentru că știu că nu le pasă! E un fel de lanț al slăbiciunilor. Nu-mi pasă pentru că nu-ți pasă!
  Orgoliu! Și atât!

duminică, 13 iulie 2014

Plutire

  Am primit tot, o barcă solidă, pânze zdravene dar... de ceva vreme nu am mai simțit nicio boare de vânt. Cerul este senin și lucios ca sticla. Nici măcar norii alburii nu îndrăznesc să-i tulbure liniștea. Parcă am fost prins de fundul mării cu o ancoră invizibilă. Tânjesc după o furtună, după valuri înalte care să mă azvârle dintr-o parte în alta fără milă, după stropi mari și grei de ploaie. Simt nevoia să lupt, să îmi arăt puterea! Să văd că pot. Liniștea asta mă face să mă simt inutil și neputincios, mă face să uit cum este să lupți cu stihiile.
  Din zare se aude cântecul sirenelor. Le ascult și atât. Nu am cu ce să mă îndrept spre ispite. 
  Am nevoie de vânt...

vineri, 11 iulie 2014

De poveste

  A fost odată ca niciodată, într-o țară foarte îndepărtată, o prințesă frumoasă ce locuia într-un turn. Era închisă acolo de mică pentru că tatăl ei, împăratul, se temea să nu fie răpită de zmei sau vrăjitoare. Dar, după cum i-a fost scris Destinul, într-o zi, un zmeu a reușit să găsească o cale de a intra în turn, răpind-o pe frumoasa prințesă. 
  Un tânăr prinț, îndrăgostit, pleacă în căutarea prințesei. În drumul său, răsar multe piedici, vrăjitoare care iau chipul prințesei, păsări fermecate care iau chipul ei, flori, vise... Prințul se lasă înșelat de câteva ori, se oprește din drum pentru o clipă, se bucură de victorie. Dar bucuria sa este de scurtă durată. Descoperă falsul și, înfuriat, își continuă drumul. Începe să devină din ce în ce mai neîncrezător, are dubii chiar și atunci când stă în fața prințesei...
  A fost odată ca niciodată, într-o țară foarte îndepărtată, o prințesă frumoasă ce locuia într-un turn. Era închisă acolo de mică pentru că tatăl ei, împăratul, se temea să nu fie răpită de zmei sau vrăjitoare. Dar, după cum i-a fost scris Destinul, într-o zi, un zmeu a reușit să găsească o cale de a intra în turn, răpind-o pe frumoasa prințesă. 
  Un tânăr prinț, îndrăgostit, pleacă în căutarea prințesei.
  A fost odată ca niciodată, într-o țară foarte îndepărtată, o prințesă frumoasă ce locuia într-un turn. Era închisă acolo de mică pentru că tatăl ei, împăratul, se temea să nu fie răpită de zmei sau vrăjitoare. Dar, după cum i-a fost scris Destinul, într-o zi, un zmeu a reușit să găsească o cale de a intra în turn, răpind-o pe frumoasa prințesă. 
  Un tânăr prinț, îndrăgostit, pleacă în căutarea prințesei.....
  Nu, nu mă repet, povestea se repetă. Întâlnim atâția oameni nepotriviți pe Drumul Vieții, încât ajungem să ne îndoim de cei adevărați. Sper să mai am un strop de Încredere și să-i recunosc...

duminică, 6 iulie 2014

Nevoie de liniște

    Știi, era o zi din acelea în care ajungi obosit acasă, și, fără să te schimbi, te trântești pe canapea.
   -Nu, nu o să dorm, îți zici. Stau puțin, așa, să-mi trag sufletul apoi mă apuc de treabă. 
  Pendulezi între vis și lumea agitată, ești ca un acrobat pe o sârmă suspendată deasupra Somnului. Și cazi. Nu știi cum, când, de ce, aterizarea este plăcută, nici urmă de durere, și...
  -Ne prăbușim! Uite, coborâm din ce în ce mai repede! Nu e locul, nu e momentul, uite câte stânci ascuțite avem sub noi. Nu aici! Trebuie să aruncăm ceva, să ne mai ușurăm, poate așa ne mai ridicăm puțin și mai plutim până deasupra câmpiei. Acolo aterizarea va fi mai ușoară!
   Nu îmi dau seama unde sunt, nici cu cine, dar instinctiv încep să caut în jur lucruri de aruncat. Arunc tot ce îmi vine la mână, provizii de mâncare, haine de schimb, cărți, chiar și lucruri dragi sufletului meu. Gata, e gol în jurul meu.
   -Nu este suficient! Mai trebuie!
   Bine, mai trebuie, dar ce? Mă uit temător peste margine. Sunt într-un balon cu aer cald care se apropie încet de pământ. Nu știu cine îl manevrează iar eu habar nu am cum să preiau conducerea. Să arunc... Ce să mai arunc? Poate pe mine!
    -O să ne prăbușim! Strig și eu pentru prima dată și mă sperii mai tare de țipătul meu decât de cădere.
   -Perfect! Eu zic să ușurăm și tu adaugi! Exact ce ne trebuie! Un gând rău! Tu știi cât atârnă astea? Și culmea, ne stau mai aproape de suflet decât cele bune, știi, ca la școală. Elevii turbulenți stau în prima bancă, să fii cu ochii pe ei. Așa și cu gândurile rele, le ținem toată ziua în brațe. Tu nu vezi ce ai aruncat până acum? Hrană pentru trup, hrană pentru suflet, adăpost... Nimic rău! 
    -Păi ce ai vrea să arunc?
   -Uite, toată ura aceea pe care ai adunat-o atâția ani, toate neliniștile, toate dezamăgirile! Sper că îți dai seama că sunt fără rost. Aruncă-le! Poate așa ne mai ridicăm puțin! Hai! Aruncă-le!
    Mă uit la picioarele mele. Un sac pe care scrie mare SUFLET a apărut din neant. Îl deschid cu grijă și mă uit înăuntru. Într-adevăr, primele priviri pe care le întâlnesc sunt pline de ură, apoi altele disperate, încruntate, înlăcrimate. Zâmbetele și privirile senine sunt mai pe la fund. Înfig mâna în ele, închid ochii și încep să arunc peste bord. Le aud scrâșnind din dinți, urlând, înjurând, blestemând, hohotind. Arunc până când nu mai aud nimic. E liniște. Deschid ochii și mă uit în sac. Un zâmbet luminos mă privește înapoi.
   -Gata! Suntem salvați!
   Pentru prima dată mă întreb cine vorbește. 

joi, 3 iulie 2014

Renaștere

  -Iartă, și ia-o de la capăt!
  -Asta o să fac, dar nu mă mai pot întoarce acolo... de unde am plecat...
  -Lucrurile se repară!
 -Nu și iubirea! Mereu am văzut-o asemeni unei plante pe care o îngrijești, o crești. Cele puternice ajung stejari, cele firave, fire de iarbă. Da, o să zici că se regenerează, dar nu este chiar așa. Firele de iarbă răsar și cresc destul de repede, iubirea la prima vedere, dar sunt ușor de călcat în picioare sau ușor de culcat de vânt. Pier sub arșița verii. Sau poți să-i zici dor. Stejarii? Ei bine, pentru ei ai nevoie de timp, dar, când au crescut, în niciun caz nu îi poți călca în picioare și, sincer, nu cred că le pasă de vânt. Poate că le-o smulge o frunză, dar mai mult nu. Din iarba cosită, însă, poți face altă pajiște, dar dintr-un stejar retezat, nu mai poți face stejar. Doar să semeni altul...

miercuri, 2 iulie 2014

„Noi”

 Când suntem împreună, trupurile noastre se înjumătățesc. 
  Cele două mâini ale tale, împreună cu cele două mâini ale mele, devin nu patru ci două mâini care mângâie, dezmiardă, alintă. 
  Picioarele noastre, două ale tale și două ale mele, nu devin patru, ci două picioare care merg în același ritm și în aceeași direcție. 
  Ochii mei, se pierd în ochii tăi... Crezi că sunt patru? Sau două perechi? Nu, rămâne una singură. Sau rămân doi...
   Buzele mele se contopesc cu ale tale... Din nou, o singură pereche.
   Visele? Ele aș crede că sunt singurele care se multiplică, dar nu este așa. Se nasc vise noi care sunt numai despre... noi.
   Când suntem împreună, devenim unul singur - NOI!

Între cer și pământ

  Cândva îmi doream cerul. Mă fascina imensitatea aceea albastră presărată cu nori pufoși, sau bezna din care răsăreau miliarde de stele. Iubeam libertatea pe care mi-o inspira, libertatea vântului care se strecura prin tot și toate, care se dezlănțuia în voie deasupra pământului. Pământul? Îmi părea inert, anost, fără viață. Viața este acolo sus, în împărății de poveste, acolo unde încă mai zburdă zmeii de hârtie.
  Acum? Îmi doresc mai mult siguranța pământului, stabilitatea, liniștea. Da, știu, este o liniște aparentă. Din când în când pământul se cutremură sau își dărâmă munții, dar îmi rămâne siguranța câmpiei și sentimentul că cineva mă ține strâns în brațe. Până la urmă, nu asta înseamnă forța gravitațională? Îmbrățișarea pământului care nu se îndură să ne lase cerului...

marți, 1 iulie 2014

Trenuri... gări...

Trenuri... 
Gări... 
Peroane aglomerate... 
Așteptări... 
Căutări... 
Regăsiri...
Fericire...
Dezamăgire...
  Amintirile mele legate de gară, nu erau unele prea plăcute. Îmi vine și acum în minte mâna caldă a tatălui meu, care mă ținea strâns, în timp ce mama ne trimitea bezele de la fereastra unui vagon. Apoi trenul se punea greoi în mișcare, scrâșnind și fluierând, fereastra se închidea ascunzând chipul mamei în spatele unei perdele maronii. Așteptam până când trenul se îndepărta de gară, apoi plecam spre casă, tăcuți. 
  Nu îmi plăceau trenurile! Răpeau de lângă mine oameni dragi! Îi aduceau înapoi, dar niciodată suficient de repede. 
  Am revăzut acum câteva săptămâni gara. Mi-am căutat mult timp un loc pe peron, dar, oriunde mă așezam, mă simțeam stingher. Îmi revenea în minte mâna caldă a tatălui și chipul mamei, disperarea cu care o căutam cu privirea pe fiecare peron la întoarcere. Teama că așteptarea mea ar fi fost în zadar. Aglomerație, oameni care așteaptă, oameni care vin, oameni care pleacă. Cei care așteaptă, par răbdători, chiar resemnați. Cei care pleacă par nerăbdători. Eu mă simt asemeni unuia care pleacă, nerăbdător. Mă foiesc de la un capăt la altul, măsor peronul, linia întâi. Îmi pare prea scurt, prea îngust, prea multe trenuri. Prea mult zgomot! 
  Un fluierat ascuțit străpunge hărmălaia deja existentă. Un curent de aer îmi taie răsuflarea, apoi locomotiva se oprește scrășnind lângă peronul întâi. Privesc disperat la cei care coboară și îmi doresc să fi avut mai mulți ochi, să pot cuprinde fiecare ieșire. Inima îmi bate cu putere și parcă se izbește de țipătul altor trenuri care vin sau pleacă, de vocea impersonală care anunță sosiri și plecări.
  E aici! Trenul de azi aduce... iubire!

Iubiri care mistuie

  Sunt iubiri care ne aduc pacea în suflet și iubiri care ne transformă în cenușă. Curios, este atât de dulce mistuirea...
  Uneori iubirea îți este dată ca o sămânță măruntă. O semeni, o îngrijești, o aperi de vânt și ploi puternice. Crește firavă și temătoare, sau se înalță puternică, asemeni unui copac. Alteori, apare asemeni unui fulger pe un cer senin de vară. Nu îi simți apropierea ci doar focul care te arde pe interior. Te simți paralizat, incapabil să faci vreo mișcare, te lași pur și simplu în voia sorții. Focul arde tot ceea ce este de ars, transformă totul în cenușă. Privești și oftezi. Din cioburi, mai poți încropi ceva, dar ce poți face cu atâta cenușă? 
  O poți presăra în cele patru vânturi, să o uiți, să piară pentru vecie.

File de poveste

   Nu voi începe cu „A fost odată...”, nu ar avea sens. Se întâmplă zi de zi decând s-a născut omenirea. Cu toții suntem scriitori, scriem cu talent sau pueril, cu drag sau de nevoie, cu abundență de metafore sau simplu, cu fraze ample sau propoziții simple, cu multe neologisme sau arhaisme. Scriem! Nu folosim stilouri scumpe, pixuri sau creioane, ci propria viață. Scriem pagini despre noi și cu noi, scriem rânduri pe foile altora, scriem peste tot în spațiul în care trăim. Suntem parte din istorie. Păcat că de multe ori paginile sunt smulse si purtate de vânt. 
   Suntem scriitori, și în același timp, suntem cărți. Scriem și suntem citiți. Citim și suntem scriși. Ne luptăm să nu ne pierdem paginile. Visăm să fim citiți și recitiți, să fim păstrați la piept sau la loc de cinste în bibliotecă. 

Anticopiere

html2canvas example Upload to Imgur Print Print

this is bold red

Feedback form with screenshot This script allows you to create feedback forms which include a screenshot, created on the clients browser, along with the form. The screenshot is based on the DOM and as such may not be 100% accurate to the real representation as it does not make an actual screenshot, but builds the screenshot based on the information available on the page. How does it work? The script is based on the html2canvas library, which renders the current page as a canvas image, by reading the DOM and the different styles applied to the elements. This script adds the options for the user to draw elements on top of that image, such as mark points of interest on the image along with the feedback they send. It does not require any rendering from the server, as the whole image is created on the clients browser. No plugins, no flash, no interaction needed from the server, just pure JavaScript! Browser compatibility Firefox 3.5+ Newer versions of Google Chrome, Safari & Opera IE9

Copyright